headerkushe1WinkelwagenZoeken

Onze projecten

Renovatie verloskunde UBC ziekenhuis Mattru
Helaas overlijden in Siërra Leone nog veel moeders tijdens zwangerschappen of bevallingen. In het Bonthe district, waar het United Brethren in Christ (UBC) ziekenhuis is, ligt het aantal nog hoger. We zijn echter dankbaar dat het afgelopen jaar dit aantal flink gedaald is. De permanente aanwezigheid van twee artsen die keizersnedes kunnen doen heeft daar zeker aan bijgedragen.

Daarnaast zijn we blij met de hulp van een Italiaanse organisatie die een bloedbank heeft opgezet in het ziekenhuis en een ambulancedienst verzorgt om vrouwen uit de dorpen zonodig naar het ziekenhuis te brengen. Hoewel de diensten zijn verbeterd, laat de verloskunde afdeling in het ziekenhuis nog wel wat te wensen over. Het dak heeft vele lekkages, de gescheurde horren laten muskieten binnen, de matrassen zijn vuil en stuk. Via een kerk en een stichting in Nederland hebben we geld ontvangen om renovaties te beginnen, maar we hebben nog zeker het dubbele van dit bedrag nodig om de hele klus te klaren. Wilt u hieraan bijdragen?'


Voedsel project
In 2014 begon de ebola uitbraak in West-Afrika, ook in Sierra Leone. Bij ruim 13.000 mensen is het virus voorgekomen; ruim 3951 van hen zijn inmiddels overleden. Gelukkig is sinds november 2015 Sierra Leone ebola vrij! *
Helaas is de impact van de ebola uitbraak nog voelbaar in Sierra Leone. De voedselprijzen zijn nog steeds onveranderd hoog  en het is voor veel mensen nóg moeilijker geworden om hun gezinnen van voedsel te voorzien. Het lukt nu veel gezinnen niet meer om dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden.

Mw Georgiana Kargbo van de Jewel Models Academy school is een voedsel programma op haar school gestart om hierin veel arme gezinnen te ietwat te ontlasten. 2 keer per maand krijgen alle kinderen op haar school een warme en gezonde maaltijd. Voor deze school is dit een hele investering waarbij uw hulp hard nodig is.

Voor € 10 geeft u 5 kinderen 2 keer per maand een gezonde maaltijd. Helpt u mee?

Yainkein project

Yainkein is iemand die een beter leven voor haar kinderen wil. Ze staat alleen in de zorg voor haar 4 kinderen, 2 meisjes en 2 jongens. Via een schoolsponsorplan kunnen haar kinderen naar school gaan, daar heeft ze gelukkig geen kosten aan. Maar de oudste jongen kan nu naar de universiteit en daar wil Yainkein haar zoon naar toe sturen. Voor de universiteit is er helaas geen sponsorplan of studiebeurs beschikbaar.
Het lukt Yainkein nog niet volledig in haar eigen onderhoud te voorzien. Om dat te realiseren wilde ze een opleiding als cateraar starten. Inmiddels is daar een gift voor gekomen en heeft ze de opleiding al afgerond. Kijk om Verslag om bedankkaart daarvoor te zien.

Ze is nu begonnen met haar bedrijfje als cateraar, maar door de vele concurrentie vallen de inkomsten tegen. Ze gaat dagelijks de straat op om haar zelf bereidde voedsel te verkopen, zo vertelde ze ons in december 2017 toen we haar ontmoetten. "Yainkein is iemand die goed weet wat ze wil en visie heeft om zich uit haar armoede te worstelen", schrijft onze contactpersoon. Wilt U Yainkein helpen? U zou haar met uw gift voor haar onderhoud en bedrijfje erg gelukkig maken!
Op de foto staat ook het buurmeisje erbij (helemaal links).
Omheining project
In Freetown staat de Jewel Models Academy opgericht door mw Georgiana Kargbo (zie ook verslag over haar hulp bij het ebolaproject). Diverse goede doelen hebben haar geholpen om deze school te bouwen en volledig in te richten.

Mw. Kargbo had nog één wens, nl. een omheining om de school heen. Door het drukke verkeer langs de school lopen de spelende kinderen gevaar. Met het geld wat ze daarvoor apart hadden gezet, zijn ze begonnen om de omheining te bouwen. Maar ze komen nog geld tekort om de hele omheining af te maken.

Mw. Kargbo heeft ons om hulp gevraagd en wij geven haar vraag graag aan u door. Ze hebben nog € 2.640 nodig om het af te maken. Daarvan koopt ze nog de benodigde stenen, cement en zand, hekken en pvc buizen voor de afwatering.
Wilt u meehelpen om dit hek te realiseren, zodat de kinderen veiliger kunnen spelen?

©2019 kushe webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop