headerkushe1WinkelwagenZoeken

Renovatie verloskunde afdeling

Renovatie verloskunde afdeling
€ 10.00
Voorraad: onbeperkt
Aantal
Heleen Yoder -van den Brink en haar man Jonathan zijn in Maart 2017 weer in Sierra Leone gaan wonen en werken. Heleen is onze vaste contactpersoon voor de projecten van st. Kushe. Jon en Heleen gaan aan de slag in het ziekenhuis in Matrru Jong. Heleen schrijft naar ons:

'In de vijftiger jaren van de vorige eeuw begonnen zendelingen van de United Brethren in Christ (UBC) een ziekenhuis in Mattru-Jong, een kleine stad in het zuiden van Sierra Leone. Het ziekenhuis stond al snel goed bekend. Toen de oorlog uitbrak in de jaren ’90 kwam er helaas een einde aan deze dienstverlening, omdat de rebellen het ziekenhuis overnamen als hoofdkwartier. Sindsdien heeft het ziekenhuis nooit meer goed gefunctioneerd. De lokale UBC kerk heeft nu de internationale arm van UBC, Global Ministries, gevraagd om hen te helpen het ziekenhuis weer goed te laten functioneren. In de komende 6-8 jaar zal een een team van artsen, verpleegkundigen, administratief en onderhoudkundig personeel uitgezonden worden naar Mattru Jong met als doel het ziekenhuis weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren.

Helaas overlijden in Siërra Leone nog veel moeders tijdens zwangerschappen of bevallingen. In het Bonthe district, waar ons ziekenhuis is, ligt het aantal nog hoger. We zijn echter dankbaar dat het afgelopen jaar dit aantal flink gedaald is. De permanente aanwezigheid van twee artsen die keizersnedes kunnen doen heeft daar zeker aan bijgedragen. Daarnaast zijn we blij met de hulp van een Italiaanse organisatie die een bloedbank heeft opgezet in het ziekenhuis en een ambulancedienst verzorgt om vrouwen uit de dorpen zonodig naar het ziekenhuis te brengen. Hoewel de diensten zijn verbeterd, laat de verloskunde afdeling in het ziekenhuis nog wel wat te wensen over. Het dak heeft vele lekkages, de gescheurde horren laten muskieten binnen, de matrassen zijn vuil en stuk. Via een kerk en een stichting in Nederland hebben we geld ontvangen om renovaties te beginnen, maar we hebben nog zeker het dubbele van dit bedrag nodig om de hele klus te klaren. Wilt u hieraan bijdragen?'

Wilt u meer dan € 10,- geven, klik dan op Aantal en vermeerder uw gift door meer aantallen in te vullen. U doneert uw gift via een webwinkel systeem.
Terug naar overzicht

©2019 kushe webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop